Kapcsolat

Bármilyen kérdésed van, ne tartsd magadban, írj nekünk és legjobb tudásunk szerint igyekszünk a lehető leghamarabb válaszolni. 
Használd a lenti űrlapot, vagy nézz szét a lent található gyakori kérdések között.

Írj nekünk!

Ki fog nekem válaszolni?

Herce László – A Nyitott Ház Közösség lelkipásztora

A Pünkösdi Teológiai Főiskola hallgatójaként diplomáztam, jelenleg MA (mester) képzésen veszek részt. Számos gyülekezetben szolgáltam tanítóként, alkalomvezetőkként. Hitem és tudásom legjavát nyújtom, hogy segíteni tudjak. Saját gyülekezetem a Nyitott Ház Közösség, melynek alapítója és lelkipásztora vagyok. 
Kérdezz tőlem bizalommal, legjobb tudásom szerint igyekszek választ adni a kérdéseidre.

Gyakori kérdések

Amennyiben szeretnél gyors választ kapni, használd gyakori kérdéseinket, viszont ha bővebb választ szeretnél, bátra írj nekünk a fenti űrlap segítségével. 

Semmi rossz dologra 🙂 Az istentiszteleteken semmi olyan jellegű dolog nem történik, amit sokszor a médiában közölnek. Nem fogsz látni repülő és kiabáló embereket… Teljesen normális, hétköznapi emberek vagyunk, akik közösségben élik meg a hitüket. Senkit sem helyezünk nyomás alá és senkit sem befolyásolunk semmire, hiszen szabad akaratot kaptál Te is, így minden a Te döntéseden múlik.

Minket nem érdekel a pénztárcád! Minket nem az tesz boldoggá, hogy pénzt gyűjtünk, hanem az, hogy más is, akár Te is osztozol velünk abban sok jóban, amit Istentől kapunk. 

Természetesen igen. Két állandó programunk van, az istentisztelet vasárnaponként, a bibliaóra pedig keddenként. Ezeken kívül bizonyos időközönként közösen vacsorázunk, jó időben sütögetünk, vagy éppen együtt nyaralunk, telelünk 🙂

Lehet, hogy találkoztál olyan emberrel, aki furcsán viselkedik, majd mondta, hogy ő hívő. Sajnos sokan beleesnek abba a hibába, hogy akkor is Rád szeretnének erőltetni valamit, amit nem szeretnél. Isten tanítása alapján fel kell tudni mérni, hogy mi az alkalmas és alkalmatlan idő arra, hogy erről beszélgessünk. Mi átlagos, hétköznapi életet élünk, normális ruhákba járunk, valószínűleg, ha találkoznánk azt mondanád, hogy jófejek vagyunk 🙂

A Bibliában az is benne van, hogy nincs Isten… Sokan sajnos csak bizonyos részeket olvasnak el és abból vonnak konzekvenciát, pedig ha figyelmesebbek és nyitottabbak lennének az emberek, akkor észre vennék, hogy bizony a látszólagos ellentmondás igazából csak kontextus megértéséhez szolgáló szemléltető eszköz. Ahogyan a fenti példában is megmutatkozik, hogy …”Nincs Isten”.  Ez olvasható a Zsoltárok 53. fejezetének 2. versében. A teljes mondat azonban így szerepel: ” A balga azt mondja a szívében, hogy nincs Isten”. 
Láthatod tehát, hogy nem elég csak egyetlen részt elolvasni ahhoz, hogy megértsd a lényeget. 

A hit a nem látható dolgokban való reménység, nem pedig a látható dolgokban való meggyőződés (Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 1. vers). Hogyan hihetnél valamiben, amit már láttál? Amit láttál, arról maximum tudomást veszel. Ha létezik az egyik oldal, akkor léteznie kell a másiknak is nemdebár? 

Az ember társas lény. Mondhatnám azt is, hogy szerelmes vagyok valakibe, akiről viszont tudom, hogy ő is szerelmes belém, de nem osztom ezt meg vele, mert ez az én érzésem, jól vagyok így. Nyilván nem fogom ezt tenni, hiszen szeretném megosztani a jó dolgokat azzal, akit és akiket kedvelek. Azért is jó, hogy az ember nincs egyedül, hiszen ha az egyik elesik, a másik felsegíti, de aki egyedül van, nem biztos, hogy mindig fel tud állni (Prédikátor Könyve 4. fejezet 10-12. vers). Miért lennél egyedül, ha lehetnél többed magaddal is? 

Közösségi média